Felszerelések

Amikre minden kiscicának szüksége van,

/a gazdival együtt töltött időn és a szereteten kívül :) /

Tápok

Nagyon fontos, a cica igényeinek és az életkori sajátosságainak megfelelő táp kiválasztása. Cicáink Hill's, IAMS és Royal Canin tápokat esznek.

Táphoz, vízhez

A friss víz és a táp, egész nap a cica előtt kell, hogy legyen! Ehhez megfelelő két darab tálka is, lehetőleg kerámia vagy műanyag, mert a fém tálkákat, nem minden cica szereti. De hatalmas a választék etetőkből és ivókutakból is.


Játékok

Ebben a témakörben mindenki kedvére válogathat és változatos játékokkal teheti színesebbé cicája életét. (A fólia galacsin és az üres papírdoboz minden cicánál nagy kedvenc!)Hordozó

A hordozó vásárlásnál az esztétikai és praktikussági szempontok mellett, a kiscica felnőttkori súlyát figyelembe véve érdemes megfelelő méretűt választani.


Alom

Az elhelyezéstől függően lehet (megfelelő méretű!), nyitott vagy zárt wc-t választani.

Ezt általában pár évente cserélni kell.

Az almokból is sokféle kapható, csomósodó, nem csomósodó, natúr, színes, illatosított....


Kaparófa

Minden cicának fontos, hogy a kezdetektől legyen egy saját kaparófája, ahol a karmait koptathatja. Ez az egyszerű oszloptól a szobaméretű cica bútorig bármilyen lehet. A fő szempont, hogy stabil és biztonságos legyen a cica számára!

Szőrápolási kellékek

Legalább hetente egy alapos fésülést érdemes beiktatni. Ehhez az adott cica, szőrének,  igényeinek, leginkább megfelelő kefe és fésű szükséges. Vedlési időszakban vagy gubancos bunda esetén, szükség szerint furminátort is lehet használni,  de rontja a szőr minőségét.


..... :)

A legtöbb cica (territoriális állat lévén) nem igényel "konkurenciát". A ragdoll cicák viszont nem szeretik a hosszú magányt, így ha sok időt kell egyedül töltenie, érdemes még fiatal korban meglepni egy játszópajtással.